Naslovna Poljoprivreda Mehanizacija Završnica sanacije atarskog puta u Doroslovu

Završnica sanacije atarskog puta u Doroslovu

134
0

Sanacija i svi propratni radovi atarskog puta u Doroslovu kod raskrsnice Ulice Stanka Opsenice i Zmaj Jovine je uspešno završena. Projekat je finansiran iz budžeta i služi kao najnoviji pomak u poboljšanju života lokalnih poljoprivrednika.

Značaj sanacije atarskog puta

Sava Dojić, Član Gradskog veća Sombora, za oblast finansija i privrede, obišao je završne radove na ovom objektu. Obilasku su prisustvovali i predstavnici Saveta mesne zajednice „Doroslovo“.

Uređenje atarskog puta je projektom podrazumevalo izvođenje svih radova do nivoa tucanika. Firma „Džimi Komerc“ je uspešno obavila sve predviđene radove, dok je kao Nadzorni organ figuriralo JKP „Prostor“ iz Sombora. Prisutni predstavnici Saveta mesne zajednice su iskazali svoju zahvalnost gradu Somboru. Svi radovi, propraćeni uloženim sredstvima i predanim radom, su završeni u planiranom roku i bez većih odstupanja.

foto: I. Nikolić
foto: I. Nikolić

Sam Dojić se obratio prisutnima tim povodom. Izjavio je da je zadovoljan minulim radom i realizacijom kako ovog, tako i svih prethodnih projekata iz programa participativnog budžetiranja. Prisutne je podsetio da svake godine Grad izdvaja finansijska sredstva iz budžeta za svaku mesnu zajednicu po odabiru stanovnika.

Pomak za Doroslovo

Saniranje atarskog puta je veliki pomak za meštane Doroslova, inače predane i posvećene poljoprivrednike. Ne samo da će novi atarski put umnogome olakšati odlazak na gazdinstva i njive, nego će i umrežiti naselje za buduće manifestacije. Podsetićemo da se sredinom juna održao sad već jubilarni „Agrofestival“ u ovome naselju. Iako namenjen poljoprivrednim proizvođačima, ovaj festival je od velikog značaja za čitavu opštinu. U svojoj drugoj iteraciji, prisutnima je pružio bogat i zabavni program prožet muzikom i degustacijom lokalnih proizvoda.

Izvor: www.sombor.rs

Deo programa sačinjavalo je i izlaganje najnovijih poljoprivrednih mašina koje se danas koriste u agraru. Sanacija ove deonice puta je samim tim znatno važnija jer će omogućiti organizaciji „Agrofestivala“ dopremanje mašina na izložbeni prostor bez oštećenja tokom transporta. Pritom, uz bolje puteve mnogo veći broj posetilaca može prisustvovati trećoj, ali i svim narednim iteracijama „Agrofestivala.“

Izvor: AgroTV

Pogledajte i: Drugi „Agrofestival“ održan u Doroslovu