Naslovna Bašta Zrenjanin opet nagrađuje dvorišta i terase – ergo, spremite prijave!

Zrenjanin opet nagrađuje dvorišta i terase – ergo, spremite prijave!

118
0

Grad Zrenjanin i JKP „Čistoća i zelenilo“ raspisali su i ovog proleća nagradni konkurs za izbor najlepšeg dvorišta i terase na teritoriji grada Zrenjanina. Podsetićemo, svakako, da je prošle godine pokrenuta inicijativa i realizovan prvi konkurs tog tipa, i da je ispraćena enormnim uspehom. Prema tome, grad Zrenjanin nije video razlog zašto NE treba organizovati opet nešto tako benefitno po entuzijaste hortikulture i zelenog života.

Elem, da mi malo detaljnije overimo ovaj konkurs.

Izvor: Grad Zrenjanin

Zrenjanin i zelene urbane sredine: nagrade

Konkurs je raspisan u dve kategorije: za najuređenije privatno dvorište i najlepšu terasu. Prijavni obrazac može se preuzeti na veb stranici JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, kao i na zvaničnoj stranici grada Zrenjanina u delu „Konkursi i oglasi“.

A koje to nagrade čekaju pobednike? Pa, pogledajmo po kategorijama:

 • Najlepše dvorište
  • I nagrada: Sadni materijal u vrednosti od 25.000 dinara u Rasadniku JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin
  • II nagrada: Sadni materijal u vrednosti II nagrada od 15.000 dinara u Rasadniku JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin
  • III nagrada: Baštenski ručni alat i pribor u vrednosti od 10.000 dinara
 • Najlepša terasa
  • I nagrada: Sobne biljke u vrednosti od 25.000 dinara u cvećari „Jasmin“
  • II nagrada: Sobne biljke u vrednosti od 15.000 dinara u cvećari „Jasmin“
  • III nagrada: Baštenski ručni alat i pribor u vrednosti od 10.000 dinara
Izvor: Grad Zrenjanin

Uslovi konkursa

Potrebno je priložiti do pet fotografija dvorišta/terase, koje nisu starije od mesec dana, uz prijavu. Za bolji uvid u izgled, poželjno je poslati snimak dvorišta/terase, zajedno s ličnim podacima, putem Viber aplikacije na broj telefona: 064/811-66-31.

Na konkursu mogu učestvovati privatna lica (domaćinstva i stambene zajednice) čiji se objekat nalazi na teritoriji grada Zrenjanina, što obuhvata gradsko naselje i sva seoska naselja.

zrenjanin

Traženje najlepše uređenih dvorišta i terasa traje do 31. maja 2024. godine. Nakon isteka roka, Komisija za izbor najlepšeg dvorišta i terase na teritoriji grada Zrenjanina će pregledati pristigle prijave, posetiti dvorišta i terase u najužem izboru, te doneti odluku o pobednicima. Pobednici će biti obavešteni o datumu dodele nagrada.

Prošlogodišnje proglašenje najuspešnijih učesnika konkursa održano je u atmosferi zrenjaninske Gradske bašte, gde su Deliji Prošiću, Zlatomiru Kozlovačkom i Jasmini Madžarov dodeljene nagrade za najlepše uređena dvorišta, dok su Anici Batinić, Jeleni Gavrić i Čabi Bakošu pripale nagrade za najuređenije terase.

Izvor: AgroTV, Grad Zrenjanin