Naslovna Zdrava Hrana Čaj od kamilice-univerzalni lek!

Čaj od kamilice-univerzalni lek!

592
0

Kamilica, jedna od najpoznatijih lekovitih biljaka, glavni je sastojak skoro svakog domaćinstva. A da li znate zašto je ova divna i mirisna biljka dobila epitet jedne od najlekovitijih biljaka na svetu?

Kamilica se primenjuje i u tradicionalnoj, ali i u službenoj medicini. Zbog svog blagog i umirujućeg dejstva ova biljka može da se daje i novorođenčadi.

Kao čaj, kamilica se koristi kao prva pomoć u borbi protiv stomačnih tegoba, ublažava upale i grčeve i pomaže pri varenju. Podstiče proizvodnju posebne grupe belih krvnih zrnaca, koji su glavni akteri u borbi protiv bakterija i virusa. Čaj od kamilice je i prava stvar za vaš imunitet, jer sadrži veliki broj antioksidanata!

Ova lekovita biljka pomaže pri inhalaciji i ispiranju kod oboljenja sluznice nosa ili grla, a kao obloga koristi se pri lečenju rana i opekotina.

Stručna medicina i farmaceutska industrija proizvodi veliki broj lekovitih, higijenskih i kozmetičkih preparata na bazi kamilice, koji se koriste i za eksternu i za internu upotrebu.