Naslovna Vesti EU pruža ruku spasa: Novi putevi za naše poljoprivrednike do tržišta hrane!

EU pruža ruku spasa: Novi putevi za naše poljoprivrednike do tržišta hrane!

127
0
Foto: Youtube

– Covid-19 kriza stavila je na test našu poljoprivrednu proizvodnju i distribuciju, ali zajednička poljoprivredna politika Evropske unije i interno tržište pokazali su se kao prigodni alati kako bi se osiguralo da hrana stigne do potrošača – rekao je evropski komesar za poljoprivredu Januš Vojćehovski.

RASPISAN JAVNI KONKURS: Evo kako da dođete do sredstava za proizvodnju rakije!

Sigurnost hrane i ishrane u budućnosti u Evropi zahteva da svi činioci lanca ishrane, od poljoprivrednika i proizvođača, preko distribucije i logistike do prodaje, rade zajedno.

Veza između Evropske unije i Srbije prepoznaje se kao značajna, posebno u uvozu visokokvalitetnih proizvoda iz naše zemlje, rečeno je na konferenciji sajma visokokvalitetne hrane Belgrade Food Show.

Ministar najavio: Pravimo atlas prehrambenih kapaciteta! Spremamo subvencije od 38 miliona dolara

 

– Usled trenutne situacije, malim i kvalitetnim biznisima su otežani uslovi za rad i njihov opstanak se dovodi u pitanje. Osim i više nego dobrodošlih mera države, sada se nudi mogućnost da društvo stane iza male privrede i svaki pojedinac ima priliku da investiranjem podrži male biznise – rekao je Luka Pejović, direktor, BDO Ventures-Ventu

JEFTINO, ZDRAVO I BOLJE! Ovim prirodnim preparatom možete tretirati voće pred mirovanje!

Zbog pandemije je put između proizvođača i potrošača otežan, zbog čega su na predavanju „Novi putevi do tržišta za ritejlere i proizvođače“, a u organizaciji kompanije Fresh Montgomery Group, usmerili proizvođače da alternativnim putevima i na drugačije načine dođu do svojih potrošača.

Širenjem liste distributera, fokusom na manje i nezavisne prodajne objekte, pogodnosti koje nude kupcima kao što su besplatna dostava i dostava proizvoda do kuće kupca, ali i onlajn prodajom i izvozom, proizvođačima se nude različite mogućnosti da dođu do postojećih, ali i novih kupaca.

VELIKE SUBVENCIJE! Evo šta država sada daje!

U intervjuu predstavnika EIT Food Hub-a u Srbiji, kao i predstavnika projekta Evropske unije GreenProtein, učesnici su imali priliku da čuju više o programima podrške domaćim inovacijama u sektoru hrane.

Hladan tuš za poljoprivrednike: Država poništila ove konkurse!

Konferenciju je u ova tri dana pratilo 1.172 učesnika, a 90 proizvođača iz pet zemalja je učestvovalo. Konferenciju je organizovala Asocijacija za promociju srpske hrane uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i PKS, a s namerom da Srbiju uvrsti među lidere u industriji visokokvalitetne hrane u Jugoistočnoj Evropi.

Izvor: Tanjug