Naslovna Zdrava Hrana Najduža kobasica na svetu pravi se u Srbiji, evo u kom mestu

Najduža kobasica na svetu pravi se u Srbiji, evo u kom mestu

1774
0
Foto: Youtube/Printscreen

Turijska Kobasicijada je jedna od najvećih gastro-turističkih manifestacija koja svake godine u februaru tokom tri dana okupi više od 20.000 gostiju u malom selu Turija u Opštini Srbobran.

Ova opština je rešila da ulaže u seoski turizam! Odobrili sredstva iz budžeta za podsticaj!

Glas o turijskoj kobasici, najdužoj kobasici na svetu, čuo se širom sveta, a sada je došao trenutak da se sopstveni rekord još jednom obori.

Organizacioni odbor i udruženje građana „Kobasicijada“ u skladu sa epidemiološkom situacijom i merama koje je doneo Krizni štab Republike Srbije, doneli su odluku da 37.Kobasicijada bude održana u nešto izmenjenom obliku.

Naime, i ove godine vredni Turijci poslednjeg vikenda februara, napraviće najdužu kobasicu na svetu i još jednom oboriti sopstveni rekord, ove godine najduža kobasica na svetu biće duga 2.037 metara. Ono po čemu će se ova Kobasicijada razlikovati od dosadašnjih je da će najduža kobasica biti donirana u humanitarne svrhe.

Uspešno uzgajanje oraha! Ovo su neophodni uslovi!

I ove godine, održaće se tradicionalno takmičenje u pravljenju kobasica ali na nivou Opštine Srbobran uz poštovanje svih epidemioloških mera, a sredstva od kotizacije biće uplaćena na račun za pomoć porodici Kišutcai čija je kuća izgorela u požaru.

Uzimajući u obzir da nam je zdravlje naših građana ali i mnogobrojnih gostiju koji tokom tri dana posete Turiju na prvom mestu, ove godine neće biti programa na bini kao ni ulične prodaje.

Ovaj proizvod iz Srbije je jedinstven i tražen na svetskom tržištu

O svim aktivnostima udruženja „Kobasicijada“ javnost će biti blagovremeno obaveštena, kao i do sada generalni sponzor manifestacije je Opština Srbobran.

Izvor: Srbobran Danas