Naslovna Poljoprivreda Voćarstvo i povrtarstvo Oprez za sve poljoprivrednike! Branka iz Loznice pozvali iz advokatske kancelarije i...

Oprez za sve poljoprivrednike! Branka iz Loznice pozvali iz advokatske kancelarije i predstavili se kao kupci – evo za šta ga sada gone (VIDEO)

Njega su iz ove kancelarije zvali i predstavili se kao kupci.

855
0

Branko Matić iz Loznice, proizvođač jagoda, nedavno se doživeo veliku neprijatnost!

Njega su kako kaže zvali iz jedne advokatske kancelarije koji tvrde da je Matić umnožavao sadni materijla zaštićenih sorti jagoda kleri i džoli. Oni optužuju ovog Lozničanina da je on navodno taj sadni materijal prodavali, i to najviše preko Fejsbuk profila, koji Matić, kako navodi, nema.

Kako navodi Branko, njega su iz ove kancelarije zvali i predstavili se kao kupci, i maltene su ga naterali da prizna da je navodno on prodavao taj sadni materijal, a sporno je i to što su snimili razgovor, istakao je sagovornik.

Njemu je stiglo upozorenje da će ga goniti, da mora da prizna da je prodavao sadnice i da prizna kome je sve prodavao te sadnice.

Advokat Milan Ranković kaže za početak da snimanje razgovora nije zakonito i to niko nema pravo da snima Matića, niti bilo koga drugog.

„Taj snimak ne dokazuje ništa. Osim toga gospodin Matić je rekao da nema otvoren Fejsbuk profil, mada i da ima to ne može biti bilo kakav dokaz. Ono što je ovde zanimljivo jeste da se njemu na teren stavlja nedozvoljena reprodukcija sadnog materijala, a kod nas proizvodnju i distribuciju sadnog materijala regulište Zakon o sadnom materijalu. Gospodin Matić čak i da je hteo da reprodukuje, on to ne može kao fizičko lice, jer taj sadni materijal se stavlja u promet pod određenim uslovima, iz određenih skladišta koja su posebno opremljena, kontrolisana“, rekao je Ranković.