Naslovna Moderni agrar i savremena tehnologija Temerin dobija pijaću vodu (konačno, kako navode rezignirani meštani (pokakokoji i sa...

Temerin dobija pijaću vodu (konačno, kako navode rezignirani meštani (pokakokoji i sa punim pravom))

847
0

Temerin danas može da odahne. Naime, Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je kamen temeljac za izgradnju nove fabrike vode. Ova fabrika, dugo iščekivana, će se prostirati na 3.000 kvadratnih metara, kako izveštavaju lokalni koliko i državni mediji.

U saopštenju Pokrajinske vlade istaknuto je da će biti izgrađeno postrojenje za prečišćavanje bunarske vode sa izvorišta „Staro Đurđevo“, za šta je Pokrajinska vlada, kroz Upravu za kapitalna ulaganja Vojvodine, obezbedila sredstva u iznosu od 1,6 milijardi dinara.

YouTube Screenshot
Izvor: Pannon RTV

Mirović je naglasio da je cilj finansiranja ovog projekta od strane Pokrajinske vlade dugoročno rešavanje problema vodosnabdevanja u Temerinu. „Verujem da ćemo u naredne dve godine, a prema najavama izvođača radova i ranije, prema složenom tehnološkom postupku, dobiti zdravu pijaću vodu čime će biti rešen višedecenijski problem građana ove opštine,“ naglasio je predsednik Pokrajinske vlade.

Nakon toliko vremena, Temerin će da se ovodi

On je istakao da je početak izgradnje fabrike vode usledio nakon dugotrajne analize putem pilot-postrojenja koja je detaljno istražila kako pristupiti rešavanju ove situacije. „Nova fabrika vode će biti veoma važna za razvoj temerinske opštine, jer će njen kapacitet biti veći nego što su trenutne potrebe građana,“ apostrofirao je Mirović.

YouTube Screenshot
Izvor: Pannon RTV

U nastavku izlaganja je naglasio da su pripreme za sveobuhvatnu rekonstrukciju fabrike pijaće vode u Beočinu završene, i da se očekuje početak radova na tom značajnom projektu u bliskoj budućnosti.

Mirović je izrazio zadovoljstvo zbog uspešne saradnje sa lokalnom samoupravom, što je rezultiralo nizom projekata. Takođe, najavio je da će u narednim nedeljama započeti radovi na rekonstrukciji Osnovne škole „Slavko Rodić“ u Bačkom Jarku, čije će finansiranje obezbediti Pokrajinska vlada.

YouTube Screenshot
Izvor: Pannon RTV

Mladen Zec, predsednik Opštine Temerin, izjavio je da će kapacitet na izvorištu „Staro Đurđevo“ biti gotovo četiri puta veći. Drugim rečima, sadašnjih 35 litara biće povećan na 130 litara u sekundi. Ova povećanja će omogućiti zadovoljenje potreba oko 45.000 stanovnika temerinske opštine u narednom periodu. Miloš Maletić, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, takođe je prisustvovao polaganju kamena temeljca.

Izvor: AgroTV